Eten & Drinken

Bananenbrood!

Je hebt er vast al vaker van gehoord: bananenbrood! Oke, er zit wel suiker en roomboter in, maar eigenlijk is het een prima vervanger voor cake! Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje met een laagje boter en beleg naar keuze (denk bijvoorbeeld aan pindakaas).

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 1 tl wijnsteenbakpeoder of andere bakpoeder
  • 115 g bruine suiker
  • 250 g speltbloem
  • 115 g zachte roomboter
  • 2  eieren losgeklopt
  • 1 snufje zout
  • 1 handvol walnoten gehakt
  • 1 stukje pure chocolade in stukjes


En nu?
Verwarm de oven op 180 graden, vet een cakevorm in en leg er ook nog een bakpapiertje in. 
Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. Meng even door elkaar. Mix de zachte boter met de suiker in een andere kom. Prak de bananen met een vork (hoe rijper de bananen hoe makkelijker dit gaat) en meng de eieren er doorheen.
Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker-boter-mengsel en meng goed door met een spatel of lepel. Nu doe je het bloemmengsel erbij, en tot slot spatel je de gehakte noten en stukjes chocolade erdoorheen. Weer even goed mengen.
Doe het mengsel in de ingevette cakevorm met bakpapier, en leg er 2 halve bananen bovenop, zet in de oven en bak voor 40 minuten.
Check na 45 minuten of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er schoon uit komt, is hij klaar, anders zet je hem nog even 5 minuutjes terug in de oven. Laat de cake minimaal 30 minuten afkoelen. Lekker met een lik boter.

Hmm... kijk hier voor nog meer lekkere recepten! 

Bron: Foodblabla


Gewoon het leukste blad van Nederland