Eten & Drinken

Heerlijke penne met broccoli, vlees en citroen

Ingrediƫnten voor 2 personen.

Citroen * 500 gram broccoli * 175 gram volkoren penne * 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel * 1 eetlepel olie * 2 eetlepels zuivelspread * 10 basilicumblaadjes

Bereiding:
Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Breng het citroensap met 1 dl water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin. Roer de zuivelspread door het kookvocht van de broccoli. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door. Verdeel het over 2 borden, scheur de gewassen basilicum er over en smullen maar!


Gewoon het leukste blad van Nederland