Eten & Drinken

Bruschetta met tomaat

Wel iets speciaals op tafel zetten maar niet met stress op je bol in de keuken staan. Met deze recepten van Foodblabla, gaat dat helemaal goed komen. Heel erg lekker, makkelijk te maken maar wel zo bijzonder dat iedereen diep onder de indruk is!

(Recept voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 4 tomaten in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 8 plakken ciabatta of brood naar keuze
  • basilicumblaadjes
  • zout en peper

En nu?
Verwarm de oven op 180 graden. Was de tomaten en snij ze in partjes, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Pers de knoflook boven een kom en roer de olie er doorheen. Snij 8 sneetjes (stok)brood, smeer de knoflookolie er op en bak ze 10 minuten in de oven. Leg de tomatenblokjes erop en verdeel de basilicumblaadjes er over. Breng op smaak met zout en peper.

Wijntip Lekker bij Bruschetta    
Soepele, volle wijn met een robijnrode kleur. Je proeft rijpe frambozen, bessen en kersen. Portillo Merlot. Adviesprijs per fles € 9,95 www.wijnkring.nl


Kijk hier voor nog meer lekkere recepten!


Gewoon het leukste blad van Nederland