Eten & Drinken

Spaanse Gazpacho

4 personen
Prijs p.p. €0,66
425 kcal. p.p.

Ingrediënten:
8 tomaten
1 zoete puntpaprika
½ komkommer
3 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode balsamicoazijn
2 lente-uitjes
zout en peper

keukenmachine
ijsblokjes


Bereidingswijze:
Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water. Haal ze eruit en dompel ze onder in een bakje koud water. Haal de velletjes eraf met een mesje of met de hand en snij de tomaten in stukken. Maak de paprika schoon en snij samen met de komkommer in stukken. Pel en pers de knoflookteentjes uit. Maal in de keukenmachine de tomaten fijn met de komkommer, paprika, knoflook en eventueel 5 ijsblokjes. Voeg de olie en balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.


Gewoon het leukste blad van Nederland