Eten & Drinken

Gezonde broccoli snack

Snacken wordt pas leuk als je dit gezond kunt doen!

Broccoli is een populaire groente die verwant is aan bloemkool, maar er zijn verschillen en dat is niet alleen de kleur. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn het de aanlegsels van de bloemknoppen die we consumeren. Verder is broccoli kleiner dan bloemkool en is de structuur ook losser. Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C, rijk aan vezels en is de bron van omega 3 vetzuren. Zelfs de steel is eetbaar, wel even goed schillen.

Ingrediënten
- broccoli (diepvries of vers)
- 3 eieren
- ongeveer een handje paneermeel
- geraspte oude kaas
- peper/zout
- fijngesneden lente ui

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je verse broccoli gebruikt, moet je deze van tevoren eerst koken. Gebruik je diepvries broccoli, zorg dan dat deze ontdooit zijn. Deze zijn altijd al gekookt. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een bak (1 zak broccoli en 1 zakje geraspte kaas). Mix alles met je handen goed door elkaar. Maak van de mix kleine platte balletjes en leg deze op een bakpapier neer. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Draai ze halverwege de tijd even om.

Kijk hier voor nog meer lekkere recepten!

Bron: Foodblabla


Gewoon het leukste blad van Nederland