Eten & Drinken

Gezonde brownies!

We kunnen ons voorstellen dat je een brownie eerder associeert met chocolade of andere zoetigheid. Dat is natuurlijk verrukkelijk, maar niet bepaald verantwoord. Probeer daarom eens deze gezonde brownie, gemaakt van onder andere zoete aardappel!

Wat heb je nodig voor 6 porties?
 

  • 200 g zoete aardappel
  • 150 g havermoutmeel
  • 50 g hazelnootmeel
  • 50 g dadels
  • 3 el ongezoete amandelmelk
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Optioneel: gehakte walnoten


En nu?

Verwarm de oven op 180 graden. Week de dadels 10 minuten in koud water. Schil ondertussen de zoete aardappel en kook in 10 minuten gaar. Meng in een kom het havermoutmeel, hazelnootmeel, cacaopoeder en bakpoeder. Maal de zoete aardappel en dadels fijn in een keukenmachine of blender en voeg toe aan de kom. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en doe hier het beslag in. Druk goed plat met de achterkant van een lepel. Zet de brownies 20 minuten in de oven. Haal vervolgens uit de oven en besmeer de bovenkant  met een kwastje met kokosolie,  en zet nog 5 minuten terug zodat die een mooi glanslaagje krijgt. Laat ze goed afkoelen en snij vervolgens in 6 porties. Maak eventueel af met wat gehakte walnoten.

Dit recept is afkomstig uit In love with Health van Lisa van Cuijk


Gewoon het leukste blad van Nederland