Eten & Drinken

Groene wraps met kipfilet, sambal en sesamzaad

Dit recept is voor 1 persoon

Ingrediënten

1 el plantaardige olie

100 g biologische kipfilet, in reepjes

1 el ketjap

1 tl sambal

2 meergranenwraps

100 g veldsla

½ avocado, in plakjes

5 cherrytomaatjes, gehalveerd

50 g alfalfa

2 tl sesamzaad
zeezout en peper

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip zachtjes 5 minuten aan.

Roer de ketjap en sambal erdoor en bak zachtjes 2 minuten door. Check of de kip goed gaar is en bestrooi met wat zeezout en peper. Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de wraps met de veldsla, stukjes kip en de rest van de ingrediënten. Bestrooi met het sesamzaad. Je kunt deze wrap zonder avocado ook voor het sporten nemen. Dit is een ruime portie. Je kunt ook 1 wrap maken voor het sporten en de rest gebruiken voor na het sporten als je van kleinere porties houdt.

Door de kip levert dit gerecht veel eiwit.


Gewoon het leukste blad van Nederland