Eten & Drinken

Pasta Vongole met blond bier

Hoofdgerecht

4 personen / 30 min.

500 g spaghetti * 3 tenen knoflook* 1 rode chilipeper *  1kg vongole, gewassen en kapotte exemplaren verwijderd *  150 ml blond bier*  2 takjes peterselie * 10 pijpjes bieslook * sap van een ½ citroen * 25 g boter

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de chilipeper. Voeg de vongole toe, schep om en schenk het bier in de pan. Leg een deksel op de pan en kook de vongole circa 3 minuten totdat alle schelpen openstaan. Hak de peterselie en bieslook fijn en schep dit met de spaghetti door de vongole. Besprenkel met citroensap en roer de boter erdoor. 


Gewoon het leukste blad van Nederland