Eten & Drinken

Pavlova’s met Griekse yoghurt en rood fruit

4-6 personen / 25 min. + 2,5 uur drogen + afkoelen

3 eiwitten * 150 g suiker * 2 tl maizena *  2 tl azijn * 1 doosje frambozen (ca. 125 g) * 1 doosje bramen (ca. 125 g) * 1 doosje blauwe bessen (ca. 125 g) *  200 g Griekse yoghurt * 1 vanillestokje * geraspte schil van 1 limoen * garnering: poedersuiker * 8-12 blaadjes munt * extra nodig: wegwerpspuitzak

Verwarm de oven voor op 120 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een vetvrije kom de eiwitten luchtig met een mixer. Blijf mixen en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt. Meng de maizena met de azijn en klop door het eiwitschuim.

Schep het eiwitschuim in de spuitzak en knip er een flinke punt af. Spuit op de beklede bakplaat 4 tot 6 pavlova’s  of schep met een lepel op de bakplaat. Laat ze circa 2,5 uur in de oven drogen. Schakel de oven uit, zet de deur op een kier en laat de pavlova’s langzaam afkoelen. Leg ze daarna op een schaal. Was de frambozen, bramen en blauwe bessen en laat ze goed uitlekken.  Doe de Griekse yoghurt in een bakje. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer met de geraspte limoenschil door de yoghurt. Snijd het kapje van de pavlova’s (de kapjes worden niet gebruikt) en verdeel de yoghurt en het fruit erover. Bestrooi met poedersuiker en garneer met een blaadje munt.


Gewoon het leukste blad van Nederland