Eten & Drinken

Maak zelf je Gin & Tonic ijsjes!

Vorige week waren ze er; de Gin & Tonic ijsjes bij de Aldi. Helaas waren ze heel snel uitverkocht. Maar je kan ze dus heel makkelijk zelf maken! Wij vroegen aan Pauline van Uit Pauline's Keuken hoe wij deze cocktail op een stokje zelf het lekkerste kunnen maken en mochten dit recept met jullie delen.

Ingrediënten voor 3 ijsjes

  • 200 ml tonic (Fevertree vlierbloesem is mijn favo)
  • Sap van een halve citroen
  • 60 ml Agroposta lavendel siroop (2 zakjes)
  • 30 ml Damrak gin
  • Evt citroen om te garneren

Materialen

  • ZOKU popsicle maker of
  • IJsvormpjes

Zo maak je het
Zorg dat je ZOKU al minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.

Meng de tonic met de gin, het citroensap en de lavendelsiroop. Laat dit een uurtje staan, zodat de meeste prik uit de tonic verdwenen is.

Snijd een citroen in dunne plakjes, halveer ze en plak ze tegen de wand van de ZOKU.

Steek het stokje in de ZOKU en giet de vloeistof er tot het vulstreepje in. Laat het ijsje in 8 minuten hard worden.

Haal het ijsje los met behulp van de draaidop uit de ZOKU.

Serveer meteen of bewaar de gin tonic ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

Heb je geen ZOKU dan kun je deze Gin Tonic ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.


Gewoon het leukste blad van Nederland