Eten & Drinken

Maaltijdsalade met bloemkool, broccoli en Muhammara!

Om gezond te eten hoef je geen uren in de keuken te staan. En het kan echt ook heel lekker zijn. Voor jou én de kinderen!

4 personen

1 bloemkool 
1 stronk broccoli 
gemengde sla  
1 bakje Maza Muhammara  
80 g walnoten
1 granaatappel 
1 bosje bosui

Maak de bloemkool en broccoli schoon en snij ze in gelijke roosjes. Snij de bosui in grove stukken. Rooster in een koekenpan de walnoten zodat ze lekker knapperig worden. Haal de rode sappige pitjes uit de granaatappel. Dit kan gemakkelijker door de schil rondom in 4 kwarten iets in te snijden en vervolgens in vier partjes te breken. Wok op hoog vuur in een scheutje olijfolie de bloemkool ongeveer drie minuten. Voeg daarna broccoli en bosui toe en roer tijdens het wokken. De groenten behouden zo de meeste smaak en blijven lekker knapperig. Verdeel de gemengde salade, groenten, walnoten en granaatappelpitjes over de borden en maak de maaltijdsalade mooi op. Serveer de Muhammara er los bij en meng die op het bord door de salade. 


Gewoon het leukste blad van Nederland