Eten & Drinken

Oosterse kipsalade

Een schattige, kleine kipsalade met een Oosters tintje! En weet je wat nou zo ontzettend leuk is? Het bakje is eetbaar, want het is namelijk gemaakt van wontonvellen. Een heerlijke crunchy salade in een eetbaar bakje!

Wat heb je nodig?

  • 1 grote biologische kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon (blokje)
  • ½ Chinese kool (in dunne reepjes)
  • 1 handje fijngesneden peterselie of koriander
  • 250 g winterpeen (geraspt)
  • 5 el mayonaise
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sesamolie
  • 4 partjes limoen
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes (gewone sesamzaadjes kan ook)
  • ½  rode peper fijngesneden
  • 8 wontonvellen (2 per bakje) verkrijgbaar bij AH


En nu?
Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 25 minuten, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes.
Drapeer de wontonvellen in een muffinbakvorm in de vorm van een bakje en bak de vormpjes voor 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn van kleur. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Doe de kool, peen, peterselie in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie en rode peper in een kommetje. Meng dit door de groenten.
Schep op het laatst de kip erdoor en serveerde salade in de wonton bakjes.
Garneer met wat limoensap en sesamzaadjes.

Hmm... kijk hier voor nog meer lekkere recepten! 

Bron: Foodblabla


Gewoon het leukste blad van Nederland