Eten & Drinken

Oranje paprika met ei!

Wist je dat oranje paprika bijna drie keer zo veel vitamine C bevat als een sinaasappel en bijna twee keer zo veel als een kiwi?

Naast vitamine C bevat oranje paprika ook veel luteïne en zeaxanthine, dat goed is voor de ogen en daarnaast bevat oranje paprika veel andere vitamines en mineralen, vaak zelfs meer dan andere groenten en fruit. Oranje paprika is door zijn heerlijke zoete smaak, een lekker en gezond tussendoortje, maar er zijn ook heerlijke gerechten mee te maken. Je kan je dag bijvoorbeeld goed beginnen door gebakken oranje paprika’s te maken met ei!

Wat heb je nodig?

  • 1 grote oranje paprika, in ringen
  • 4 kleine eieren
  • Beetje olie
  • Peper en zout (naar eigen smaak)


Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan met een beetje olie. Bak de paprikaringen kort aan één kant en draai dan om
  2. Breek in het midden een eitje en bak dat tot het eigeel is zoals je wenst. Kort voor een zacht eitje, wat langer voor een harde dooier
  3. Serveer met geroosterd brood

Gewoon het leukste blad van Nederland