Eten & Drinken

Pannenkoeken voor ontbijt!

Ben je die boterham met kaas zat en heb je zin in iets anders voor het ontbijt of lunch? Bak dan deze pannenkoekjes met fruit. En het leuke is, ze zijn nog best gezond ook!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram speltbloem of bloem/meel naar keuze
  • 250 ml melk (kies bijvoorbeeld voor ongezoete amandelmelk)
  • 1  ei
  • 1  rijpe banaan
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel
  •  Olie om in te bakken (kies bijvoorbeeld voor kokosolie


Prak de banaan in een beslagkom, doe de melk, snufje zout, kaneelpoeder en het ei erbij en klop dit met een garde luchtig door elkaar totdat alle klontjes weg zijn, en totdat het een iets wat dikker beslag is. Doe wat olie in een goede hete pan met antiaanbaklaag en schep klein hoopjes beslag in de pan, als het beslag droog is aan de bovenkant en de onderkant licht bruin is, draai je de pannenkoekjes om. Ga door met bakken totdat het beslag op is, en houdt de andere pannenkoekjes warm bijvoorbeeld in een oven op lage stand of onder wat folie. De pannenkoekjes zijn heerlijk met stroop, poedersuiker en blauwe bessen of ander fruit. 

Bron: Foodblabla


Gewoon het leukste blad van Nederland