Eten & Drinken

Pittige paella

Ingrediënten

  • 400 g paellarijst
  • 4 kippendijen
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 rood pepertje in dunne ringen gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 takjes rozemarijn
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 L kippenbouillon
  • 1 blikje boterbonen grote witte bonen 
  • plukje saffraandraadjes
  • 1/2 tl pittige paprikapoeder
  • peper / zout


Bereiden
Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olijfolie in een paella pan en bak de kip rondom bruin. Laat ze ongeveer 30 minuten op zacht vuur gaar sudderen, haal ze uit de pan en houd apart. Bak in de paella pan de ui, rode peper plus de paprikareepjes voor 2 minuten, voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak nog 3-4 minuten. Schep regelmatig om.

Voeg de rijst toe en bak de rijst al omscheppend enkele minuten mee, schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de kippenbouillon, saffraan en het paprikapoeder toe.

Doe de bonen er bij en leg de stukjes kip weer in de pan en zet het vuur lager. Laat dit nu voor ongeveer 15 à 20 minuten sudderen op laag vuur, blijf af en toe roeren. De paella is klaar als de rijst al het vocht heeft opgenomen.

Aan tafel en Enjoy!

Wijntip!
Deze complexe dieprode wijn is erg bijzonder van smaak. Herkenbaar door aroma’s van kokos, peper, donker fruit, drop en balsamico. Ramón Bilbao Crianza. Adviesprijs per fles € 11,95 www.wijnkring.nl

Kijk hier voor nog meer lekkere recepten!


Gewoon het leukste blad van Nederland