Eten & Drinken

Speltspaghetti met boerenkoolpesto

Ben je ook zo gek op alles wat uit de Italiaanse keuken komt, maar is dat in het kader van de goede voornemens even niet het beste idee? Wij hebben een goed alternatief, dat minstens net zo lekker is!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Wat staat er op je boodschappenlijstje?

  • 300 g speltspaghetti
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 2 handjes baby-boerenkool 
  • 1 handje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 + 20 g pijnboompitjes 
  • 40 g parmezaan
  • sap van een ½ citroen 
  • olijfolie
  • peper en zout

De bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Hak een teentje knoflook grof en voeg dit toe. Sprenkel er royaal olijfolie en peper en zout overheen. Pof de tomaatjes in 20 minuten in de oven. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Voor de pesto meng je 30 g pijnboompitjes met een teentje knoflook, de parmezaan, boerenkool, basilicum, het sap van een halve citroen en flink wat olijfolie kort in een keukenmachine. Meng de boerenkoolpesto door de spaghetti. Garneer met de gepofte tomaatjes, wat extra parmezaan en de rest van de pijnboompitjes.


De recepten komen uit het nieuwe kookboek van Pauline Weuring, Feel Good Food. Met lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt! Kijk voor meer informatie en nog veel meer recepten op uitpaulineskeuken.nl!


Gewoon het leukste blad van Nederland