Eten & Drinken

Spinazie-maïskoekjes

Niks leukers dan je dagje uit opvrolijken met een onvervalste picknick. Wil je eens wat anders in de mand dan standaard broodjes? Probeer dan eens deze spinazie-maïskoekjes!

8 stuks

Wat heb je nodig?

  • 200 g spinazie
  • 1 klein blikje mais (150 g)
  • 3 lente-uitjes
  • 2 knoflooktenen
  • handje verse dille (of munt)
  • 2 eieren
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel  pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • zout & peper uit de molen • scheut olijfolie


Was de spinazie, doe in een pan en laat op het vuur even slinken. Laat uitlekken in een zeef en hak fijn. Klop de eieren los in een grote kom met komijn, pimentón, zout en veel peper. Laat de maïs uitlekken, snij de lente-ui in dunne ringetjes, haal de knoflook door de knijper, hak de verse dille of munt fijn. Schep alles door het ei, samen met de spinazie en het zelfrijzend bakmeel. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Schep 3-4 grote lepels beslag in de pan en vorm zo goed en zo kwaad als het gaat rondjes. Duw ze met een spatel een beetje plat. Bak 2 minuten, draai voorzichtig om, bak ook de andere kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Tip: lekker met een kruidendipsausje.

Bereiden: 25 minuten

Recept afkomstig uit het kookboek De vrolijke tafel – feestrecepten voor elke dag van Karin Luiten


Gewoon het leukste blad van Nederland