Eten & Drinken

Zoete aardappel chips

Ben jij ook zo gek op chips? Maar wil je soms ook aan de lijn denken of heb je gewoon een keer zin in iets anders? Probeer dan eens deze crispy zoete aardappelchips met paprikapoeder en zeezout. Simpel, maar zó lekker!

Ingrediënten
2 zoete aardappels in dunne plakjes (mandoline)
2 tl paprikapoeder
Olijfolie
Zeezout

Instructies
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Meng de plakjes met de olie en paprikapoeder.
Leg de zoete aardappel plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze voor ongeveer 30 minuten. Keer de plakjes halverwege de tijd een keer om.
Houdt ze goed in de gaten want niet iedere oven is hetzelfde, ze kunnen snel bruin kleuren.Laat de zoete aardappelchips goed afkoelen en bestrooi met wat zeezout.

Kijk hier voor nog meer lekkere recepten!

Bron: Foodblabla


Zoete aardappel chips
Gewoon het leukste blad van Nederland