100%NL Magazine sporten

Laatste nieuws: je kunt dus echt allergisch zijn voor sporten!

‘Oké. Nu ga ik echt beginnen met sporten!’ Voor velen een uitspraak die elk jaar wel een paar keer terugkomt. Sporten is niet voor iedereen weggelegd! Ook wordt er vaak gesuggereerd dat je misschien wel allergisch bent voor de sportschool en volgens nieuw onderzoek kan dat zomaar eens het geval zijn!

Allergisch voor de sportschool. Ja het bestaat! De allergie in kwestie heet Exercise-induced Anaphylaxis. Hoewel het bijna ondenkbaar is dat je daadwerkelijk allergisch kunt zijn voor sporten, bestaat het echt! En de allergie kan ook best ernstige vormen aannemen…

Joe O’Leary vertelt over zijn ervaring met de allergie:

Ik nam tijdens een etentje een pizza en daarna besloot ik naar de sportschool te gaan voor wat oefeningen. Opeens kreeg ik moeite met mijn ademhaling. Vijf minuten later hapte ik naar adem. Toen ik in de kleedkamer in de spiegel keek zag ik dat mijn hele gezicht opgezwollen was.”

Joe moest gelijk naar het ziekenhuis en daar vertelden ze hem dat hij een allergische reactie had gekregen die ontstaan was door zijn training. Toch hoef je niet heel bang te zijn dat je last hebt van deze allergie, want 50 op de 100.000 mensen hebben het. De kans is dus heel klein! Toch vinden we het een hele bijzondere allergie.

Bron: Fashionlab | Beeld: iStock