Angela zit gevangen in een ongezonde relatie: 'Hij heeft een hele duistere kant...'

Angela zit gevangen in een ongezonde relatie: ‘Hij heeft een hele duistere kant…’

Roos is relatiecoach en zal iedere 2 weken een lezer van 100%NL Magazine advies geven voor zijn of haar relatieprobleem. Dit keer lees je het verhaal van Angela.

Lieve Roos,

Al enige tijd twijfel ik aan mezelf, ligt het aan mij, zie ik dingen gewoonweg niet? Ik zit gevangen in een giftige en ongezonde relatie. Twee jaar geleden werd ik verliefd op Marc, maar juist door deze liefde voel ik dat ik mezelf aan het verliezen ben. We zijn al twee jaar samen en over het algemeen zijn we gelukkig, natuurlijk hebben we onze ups en downs, maar wie niet? Bij onze eerste ontmoeting was het voor mij meteen liefde op het eerste gezicht. Maar wat veel mensen niet weten en ook niet zien is dat Marc ook een duistere kant heeft…

Zodra iets hem niet zint of het gaat niet op zijn manier wordt hij heel kwaad en roept hij de lelijkste dingen tegen me. Hij vernedert me dan echt. Hij weet natuurlijk precies wat mijn zwakke plekken zijn en wat hij moet zeggen om mij te kwetsen. Soms wordt hij zo kwaad dat ik bang ben dat hij mij iets aan zou kunnen doen. Dit soort aanvaringen gebeuren de laatste tijd steeds vaker, zo hebben we nu minstens één keer per week heftige ruzie. In plaats dat ik voor mezelf op kom ga ik me afhankelijk en onzeker opstellen, omdat ik bang ben dat hij mij verlaat. Ook doe ik vaak dingen enkel om hem te plezieren, maar waar ik mij eigenlijk niet goed bij voel. Ik cijfer mezelf helemaal weg, soms weet ik gewoon niet meer wat ik moet doen.

Het liefste loop ik hard weg als hij weer om niets tekeer gaat, maar dan blokkeer ik volledig. Ik ben zo bang hem te verliezen. Het lijkt wel of ik zonder hem geen identiteit meer heb.

Angela (30 jaar)

Advies van Relatiecoach Roos

Lieve Angela,

Wat ik een beetje uit jouw brief opmaak is dat je verliefd bent op iemand die zich gedraagt als een narcist. Een complexe en niet gemakkelijke persoonlijkheid. Je moet jezelf ervan bewust zijn dat een relatie met zo’n persoon wordt gekenmerkt door vele ups en downs en dat het een pijnlijke, gecompliceerde relatie zal zijn. Vaak kunnen dit soort personen alleen liefhebben zolang de ander in staat is om aan hun behoeften te voldoen en ze een goed gevoel geven.

Hij zal niet veranderen, hij zal deze uitbarstingen houden en je zult jezelf steeds meer gaan verliezen. Ga door je angst heen en je zult zien dat je jezelf weer gaat vinden.

Liefs Roos

Heb jij een vraag op relatiegebied en zou jij graag advies willen? Stuur deze dan hieronder anoniem in.