100%NL Magazine van Hoorne

Avonturen voor de hele familie bij Avonturenboerderij Molenwaard!

Beleef de allerleukste avonturen met de hele familie in de Zuid-Hollandse polder bij Avonturenboerderij Molenwaard, themapark in Groot-Ammers! Melk de koeien, vaar mee in het bootje, maak een ponyritje, verdwaal in het wilgendoolhof of bestuur je eigen tractor. Ontmoet de allerliefste boerderijdieren, bezoek de oude molen, help mee in de moestuin en picknick gezellig samen in de wei. Geniet van de vrolijke voorstellingen van Fien en Teun of leer meer over de bijen, over pony’s, over kaas maken en hoe een molen werkt in de boerenkartheatershows. Ook is er iedere maand een ander thema met extra activiteiten, zoals de minishow van Kikker in mei en een meet & greet met Pino in juni.

Ruim 120.000 bezoekers

Avonturenboerderij Molenwaard werd op 28 maart 2018 officieel geopend en het concept blijkt een groot succes onder het publiek. Het park werd uitgeroepen tot het Leukste Uitje Zuid-Holland 2019 (ANWB), het Verrassendste Dagje Uit 2018 (JUMBO) en het Beste Family Entertainment Center 2019 (NRITMedia). In het eerste jaar verwelkomde het themapark meer dan 120.000 bezoekers.

“Het is natuurlijk wel heel gaaf dat we nog geen jaar open waren en drie awards in ontvangst hebben mogen nemen. We hebben hier ook zo hard voor gewerkt met al ons personeel op kantoor en op de Avonturenboerderij; deze mensen doen het zo goed. Kijk naar alle rankings; we staan gewoon overal bovenaan en scoren geweldige cijfers. Er zijn nu al meer dan 120.000 mensen naar Groot-Ammers gekomen om hier te genieten van de natuur, het landleven en de boerderij. We zien kinderen die genieten van alle activiteiten, maar vooral ook nog iets opsteken. Het concept werkt gewoon en zorgt zo voor een enorme impuls aan de recreatieve ontwikkeling in ons gebied. Ik ben daar heel trots op”, aldus Michael van Hoorne, eigenaar en directeur van Avonturenboerderij Molenwaard.

Na een succesvol eerste jaar blijft de Avonturenboerderij zich verder ontwikkelen en uitbreiden met onder andere nieuwe activiteiten en entertainment; geheel in het thema.

Nieuw themagebied: Mike & Molly Land

In februari 2019 is op Avonturenboerderij Molenwaard een nieuw themagebied voor de allerkleinste bezoekers geopend: Mike & Molly Land. De schaapjes Mike & Molly zijn de nieuwste vriendjes van Fien & Teun op de Avonturenboerderij. Het Mike & Molly Land is een buitenspeelparadijs met onder meer Mike & Molly-loopfietsjes, schaapjes knuffelen en interactieve speel- en leeractiviteiten.

Kijk op de website van Avonturenboerderij Molenwaard voor alle activiteiten, de actuele informatie en de openingstijden: www.Avonturenboerderij.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Van Hoorne