Nieuwe editie

6 tips voor je kapsel van Rob Peetoom!

Rob Peetoom opende in 1969 zijn eerste salon en is vanaf dat moment altijd bezig geweest met het kappersvak, het opleiden van haarstylisten en het uitbreiden van zijn imperium. Als geen ander weet hij wat er speelt in die wereld, maar nog veel belangrijker, hoe mensen met een goed kapsel het beste uit zichzelf kunnen halen! Lees hieronder 6 van zijn tips.

1. “Verzorg jezelf goed, op de normale manier. Maar het allerbelangrijkste is om ook voor je innerlijk te zorgen. Neem je rust en kies voor de juiste voeding. Iedereen heeft het druk met werk, een gezin en maar doorgaan. En dan ’s avonds aan de drank om te relaxen. Dat is heel slecht voor je huid en je haar.”

2. Ga voor de bob! “De bob is een klassieker van eind zestiger jaren en die is blijvend. Met pony, zonder pony, lengteverschillen.”

3. Messy hair is in! “Met ‘messy’ haar bedoel ik ook de ‘killercut’, dat het niet meer zo mooi als een bob geknipt wordt, maar rommelig. Dat je bijna denkt dat de ratten eraan gevreten hebben, maar toch leuk. Je kan het alle kanten opgooien en het zit steeds anders.” 

4. “De meest gemaakte fout als mensen zelf hun haar kleuren, is dat ze vaak te donker gaan. Daar moet je voor oppassen en zeker als je ouder wordt. Je moet het altijd 2 tinten lichter kleuren dan je natuurlijke kleur.” 

5. “Het belangrijkste is dat je haar niet vet is. Als je maar 5 minuten hebt, smeer dan wat droogshampoo in je haar en haal je handen erdoorheen.

6. Gebruik na het wassen met shampoo altijd conditioner! "Je punten beschadigen door het kammen, weer en wind. Door het wassen gaat het haar open staan, dus je moet het afsluiten.” 


Gewoon het leukste blad van Nederland