Mooi & Mode

Getest: in 30 minuten wittere tanden met Smileffect

Sinds kort is er een nieuwe methode om je tanden op te lichten: Smileffect. Je tanden kunnen in een half uur wel 4 tot 9 tinten witter worden, zonder dat het tandglazuur wordt aangetast. Onze hoofdredacteur, Lisette Sier, was erg nieuwsgierig hiernaar en deelt haar bevindingen!

“Er wordt niet met actieve peroxide of een andere schadelijke stof gewerkt.”

Ook nu stap ik niet zomaar de stoel in. Het schrikbeeld van lichtblauwe tanden die vervolgens langzaam afbrokkelen, maakt dat ik mijn hoofd erbij hou. Maar feit is dat naarmate je ouder wordt, er verkleuringen optreden aan je gebit. Vooral rode wijn, koffie en thee zijn de boosdoeners. En laat ik dat nou allemaal graag drinken. Tanden bleken is een oplossing, maar wel één die tot nu toe bij veel aanbieders schadelijk is voor je gebit. Wat ik vandaag kan uitproberen: Smileffect, een methode waarmee de tanden in een half uur wel 4 tot 9 tinten witter worden, zónder dat het tandglazuur wordt aangetast. Je originele tint van het gebit bepaalt uiteindelijk hoe wit ze worden: de tanden kunnen dan ook niet witter worden dan ze ooit geweest zijn. Dat stelt me gerust, er wordt niet met actieve peroxide of andere schadelijke stof gewerkt.

Wauw! effect

De sessie duurt twee keer een kwartier en ik neem plaats in de comfortabele stoel. Het bitje met een zachte brightening gel zit minder vervelend dan ik verwachtte. Ik ga achterover zitten en laat het led-licht de rest doen. Als het klaar is, het bitje eruit gaat en ik ga spoelen, voel ik meteen dat mijn tanden veel gladder zijn dan anders. En nog mooier: ze zijn 12 tinten lichter! Als ik na de pauze weer op kantoor ben, volgt echt het wauw! effect. Mijn collega’s zijn onder de indruk, en twee van hen pakken zelfs gelijk de telefoon om een reservering te maken. En geef ze eens ongelijk. Voor 59,50 euro, slechts een half uurtje van je tijd, 100% veilig en tot 9 tinten lichtere tanden is dit eigenlijk best een superleuk en betaalbaar cadeau voor jezelf!

Smileffect vind je shop-in-shop bij Sunday’s, binnenkort op meer dan 50 plekken in Nederland. Voor meer informatie kijk op www.smileffect.nl!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland