Mooi & Mode

Zo krijg jij mooier haar in 5 stappen

Als je haar maar goed zit… Dat is echt niet zomaar een loze uitspraak. Want als je haar goed zit, zit je beter in je vel. En met mooi haar op een gezond hoofd kijk je nu eenmaal prettiger de wereld in. Een goede reden om alle handvatten te pakken om onze haarvaten van alle gemakken te voorzien.

Stap 1: Goede coupe

Mooi haar begint met een goed geknipt kapsel. Iets wat bij de vorm van je hoofd past en bij je haartype. Laat je adviseren door de kapper en probeer eens wat nieuws. Voor je overgaat tot rode stekeltjes, probeer je coupe dan eerst uit op een van de vele kapsel-apps!

Stap 2: Wassen

Borstel je haar voordat je het gaat wassen, zodat gelresten en losse haren er al vast uit zijn. Gebruik lauwwarm water. Kies een shampoo die dat belooft wat jij wilt bereiken. Masseer die alleen in op de hoofdhuid en spoel het heel goed uit.

Stap 3: Voeden

Conditioner, crèmespoeling, maskertjes, sprays… De zoektocht naar wat voor jouw haar werkt is lastig, want er is zo veel keus. In het algemeen geldt dat de voedende producten in de lijn van de shampoo die jij fijn vindt, meestal afdoende zijn!

Stap 4: Drogen

Stevig droog wrijven beschadigt je natte haar. Wikkel daarom een handdoek om je hoofd en laat het vocht absorberen. Zet je föhn niet op de hoogste stand en houd circa 15 cm afstand van het haar om het niet te laten ‘verbranden’. Of doe je haar in een knotje; heb je gelijk leuke krullen als het droog is…

Stap 5: In model brengen

Föhn je haar ondersteboven als je meer volume wilt. Om de pluis uit je haar te halen kun je een stijltang (alleen op droog haar!) of krulborstel gebruiken. Zorg dat je met de stijl- of krultang in ieder geval een serum of spray gebruikt die een hittebescherming bevat.


Gewoon het leukste blad van Nederland