Mooi & Mode

Stylingtips van Jetteke

Jetteke van Lexmond leerde de fijne kneepjes van het vak als styliste van verschillende bladen. Tegenwoordig doet ze de styling voor modeshoots van bekende Nederlanders. Wat zijn de trends van dit moment en waar haalt Jetteke haar inspiratie vandaan? Wat zijn echte modemissers en zijn er nog tips voor hem?

Trend
“Ik ga naar zo veel mogelijk modeshows om te zien welke trends er spelen. Nu heb je bijvoorbeeld de ‘tribal’ trend. Ontwerpers laten zich inspireren door verschillende stammen wereldwijd. Die hebben vaak een spirituele kant en een originele manier van kleden. Als twee van de vijftig designers zoiets oppakken, dan is dat direct een trendje.”

Inspiratie
“Mijn inspiratie komt vooral uit mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in een klein dorp en we speelden altijd in de natuur. Je kwam uit school, gooide je spullen neer, dronk wat en dan oude kleren aan en buitenspelen. Dat ‘blotevoetengevoel’... Heel puur. Maar ik haal mijn inspiratie ook uit film, wat er gebeurt op straat, ontwikkelingen op het gebied van food en interieur. 

Modemissers
“De belangrijkste tip: hang een spiegel op en kijk er in voor je de deur uit gaat. Als je iets aan hebt waardoor je je krachtiger en zelfverzekerder voelt, dan voel je je de hele dag beter. Wat ik veel zie richting de zomer is dat veel mensen al twintig jaar dezelfde zomergarderobe hebben. Dan komt weer die driekwartbroek met dat touwtje uit de kast: afschuwelijk! En dan ook nog van die lelijke sandalen eronder...

Tips voor hem
“Denim. De snit en wassing zijn wel erg belangrijk. Kies voor mooie materialen, een mooie sweater of een gave trui met een paar mooie knopen. Maar niet te veel toeters en bellen.”

Nieuwsgierig geworden naar nog meer tips en trends? Lees dan het hele interview met Jetteke in de maart/april editie van 100%NL Magazine!


Gewoon het leukste blad van Nederland