Mooi & Mode

Dit zijn dé budget- en modetips van Addy van den Krommenacker

Als klein jongetje tekende Addy van den Krommenacker liever prinsessenjurken dan dat hij buiten speelde. Van zijn ouders mocht hij niet naar de mode-academie, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome en Milaan leiden. Inmiddels heeft hij in modeland Italië een aantal grote prijzen in de wacht gesleept voor zijn ontwerpen.

Budgettip

“Tegenwoordig heb je in iedere prijscategorie prachtige dingen, en kun je dus met vrij weinig goed uitpakken. Er zijn zoveel mooie tops, denk aan een romantische voile off shoulder top en als je die combineert met een mooie broek, ben je ook heel gekleed. Kies voor losse delen, want dan kun je die prachtige top combineren met een jeans, maar ook met een mooie lange rok.”

Zomer 2018  

“Ik noem het zelf The New Romantics. Dunne voile jurken, romantische bloemenprints, de ballonmouw komt terug, blouses met strikken, strookrokken, off shoulder, Brigitte Bardot-achtige blouses. Romantiek gaat weer een mooie rol spelen.”

Kleur

“Poedertinten, lichtblauw doet weer echt mee. Afgezwakte roodtinten. En ik heb voor mijzelf een hele romantische print gebaseerd op de Rococo-tijd, de schilderijen, de engeltjes. Dat spreekt me heel erg aan, ook omdat ik veel in Italië ben. Als je dat op verschillende stoffen ziet, krijg je hele verrassende effecten.”

Modemisser

“Te over-casual te willen zijn. De Nederlandse vrouw zegt vaak: o, wat mooi die jurk, staat haar prachtig, maar niets voor mij. Ook als je een iets gekledere outfit aan hebt hoeft het niet overdressed te zijn. Dat is ook het Italiaanse gevoel. Daar zie je in een restaurant de een in een cocktail en de ander in een spijkerbroek. Beiden voelen zich goed en stralen dat uit. Daar kan de Nederlandse vrouw wat meer van hebben. Pernille La Lau en ik gingen naar het staatsbanket in Rome en waren beiden prachtig gekleed in smoking met alles er op en eraan. Naderhand gingen we nog wat drinken op een terras en niemand die op- of omkeek van Pernille in haar avondjurk. Achteraf hilarisch, maar het is de manier waarop je het draagt.”


Gewoon het leukste blad van Nederland