Mooi & Mode

3 make-up tips van Mari van de Ven

Van jongs af aan wist Mari dat hij kapper wilde worden, een droom die hij in 25 jaar meer dan waar maakte. Inmiddels heeft hij twee boeken geschreven, is hij kapper en visagist van bekend Nederland en zien we hem regelmatig op televisie. Dus als iemand weet wat we op dat gebied moeten doen en laten, is hij het! Voor de maart/april editie van 100%NL Magazine interviewden wij Mari van de Ven over hoe hij in het vak is gerold én hij deelde met ons wat belangrijke tips. En die delen wij dan weer met jou!

Tip 1: Egaliseer met foundation

Naarmate je ouder wordt moet je net iets meer aan je gezicht doen, dat is gewoon zo. Je krijgt wat vlekjes, couperoze. Voor overdag werk ik met een 6 kleuren-palet van MAC, dat mix ik met een beetje crème, breng het op een natuurlijke manier aan met een make-up kwast en maak zo de huid heel egaal. Dan creëer je rust. Ik merk dat foundation veel mensen afschrikt, maar het hoeft niet veel te zijn. Je kunt ook enkel camoufleren wat nodig is. 

Tip 2: Eyecatcher

Maak een goede wenkbrauw, want dat geeft het meest de uitdrukking die je nodig hebt. Heb ik een shoot voor een blad waarbij het heel creatief en extravagant mag zijn, dan maak ik uitgesproken dikke wenkbrauwen. Maar doe ik het voor overdag, dan maak ik een schaduw of teken kleine haartjes, dat is heel mooi en natuurlijk. De wenkbrauw is een van de moeilijkste onderdelen van het gezicht. Dat vereist veel aandacht. 

Tip 3: Natuurlijke look

Gebruik naturel kleurtjes, een zachte blush en een gloss op de lippen. Dan zie je er gelijk veel beter uit, zonder dat je er té opgemaakt uitziet of het gevoel hebt dat je teveel make-up draagt. 


Gewoon het leukste blad van Nederland