Mooi & Mode

Tips van Leco!

Als topvisagist/kapper maakt Leco van Zadelhoff half Bekend Nederland mooi met zijn eigen, herkenbare look. En toegegeven, wij zouden ook gráág een keer een 'Lecolook' willen krijgen. Wat zijn nou zijn ultieme tips & trucs?

Inspiratie?

“Die haal ik uit mensen, boeken en bladen. Als ik helemaal inspiratieloos ben spring ik op de trein naar Parijs, streetlife opsnuiven. Kan ook Londen zijn, in ieder geval een metropool waar het bruist en waar op het gebied van mode, kunst en cultuur heel veel gebeurt.“

Make-up
“Het leuke anno nu is dat er best veel kan. Er zijn weinig do’s en don’ts. We leggen wel weer wat meer nadruk op de ogen met een eyeliner. De wenkbrauwen zijn bepalend, wat dikker en borsteliger. We zien een hele mooie geperfectioneerde huid en de mond in allerlei vormen en variaties. Van heel erg bleek, beige, oud roze naar knallend mat rood en fluorescerende tinten. Maar ook bramen en bosbesachtige en bruine tinten. Het is heel erg divers.”

Vrouwenkapsel
“Het is belangrijk dat het haar meerdere kleuren heeft. Ik vind haar niet mooi als het één kleur heeft. Dan wordt het gauw een beetje pruikachtig. Haar waaraan je ziet dat er aandacht aan besteed is, maar er niet uitziet als een lapjeskat, dat vind ik mooi. Dat de kleurschakering mooi bij elkaar liggen. Haar waar je lang mee bezig bent om een heel mooi soft en natural resultaat te bereiken. Ik hou ook van geföhnd haar en ben dol op een mooie gebrushte coupe. Dat kan met heel veel krullen zijn, heel glad of iets daar tussen in. Als het maar verzorgd is.”

Wil je nog meer tips van Leco? Haal dan snel het nieuwste 100%NL Magazine in huis!


Gewoon het leukste blad van Nederland