100%NL Magazine blaffen als de bel gaat

Met dit trucje stopt je hond met blaffen als de bel gaat!

Blijft jouw hond ook altijd blaffen als de bel gaat? Hoewel het belangrijk is dat je hond waaks is, mag het blaffen na een paar keer wel weer ophouden. Het kan namelijk heel erg vervelend zin voor jezelf maar ook voor je buren! Wij hebben daarom een trucje om dit blaffen voor altijd af te leren!

Honden blaffen voornamelijk uit nieuwsgierigheid en daarom is het makkelijk af te leren. De meeste honden weten namelijk niet wie er voor de deur staat en gaan er gelijk vanuit dat het indringers zijn. De belangrijkste tip die we in ieder geval aan je kunnen meegeven is: blijf vooral rustig!

Als je naar de deur rent of hard praat, gaat je hond er namelijk van uit dat er gevaar op de loer ligt. Dan blijft het geblaf aanhouden! Daarnaast kun je je hond een nieuw commando aanleren: ‘plaats’. Je leert hem dit eerst zonder dat de bel gaat. Zoek een plekje uit bij de deur en zorg ervoor dat hij hier gaat zitten als jij ‘plaats’ zegt. Elke keer als hij op dit plekje gaat zitten beloon je hem met een snoepje.

Zodra hij dit commando kent, kun je het proberen mét de bel. Laat iemand aanbellen en voordat je de deur opendoet laat je de hond op zijn plaats zitten met het commando. Als hij doorgaat met blaffen negeer je de hond totdat hij stopt met blaffen. Als hij gehoorzaamt, beloon je hem met een snoepje.

Zorg ervoor dat je dit telkens herhaalt als de bel gaat. Na een tijdje heeft je hond het door en stopt het blaffen als jij commando geeft. Als zelfs dit niet lukt, kun je het beter overlaten aan een hondengedragstherapeut. Je buren en je eigen oren zullen je dankbaar zijn.

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: iStock