Alle burger liefhebbers opgelet: dit moet je geproefd hebben!
Delen

Alle burger liefhebbers opgelet: dit moet je geproefd hebben!

Wist je dat Maza ieder jaar een receptenboekje uitbrengt samen met een bekende chef? Het nieuwste receptenboekje hebben ze samen met Nina en Elise van Chickslovefood gemaakt! Zij hebben 8 fantastische vega gerechten gemaakt die lekker zijn als ontbijt, lunch of diner. En voor de zoetekauw zit er zelfs een heerlijk dessert bij. Dit is een van de favoriete recepten uit het boek. Benieuwd naar het receptenboekje? Bekijk hem gratis op www.maza.nl.

Crispy vega chickenburger met Yazzara  

Bereiding: 20 minuten

Men neme (voor 2 personen):

  • 1 rode ui
  • 1 el honing
  • 2 (vega) kipschnitzels
  • 2 broodjes naar keuze
  • 80 g Maza Yazarra
  • 1 avocado
  • 30 g ijsbergsla

En zo doe je het:

  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui zo’n 3 minuten aan. Voeg dan de honing toe en laat de ui nog zo’n 2 minuten karamelliseren. Zet apart.
  • Verhit een scheut olie in een schone koekenpan en bak de kipschnitzels zo’n 3 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
  • Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderkant met de Maza Yazzara. Verdeel hier de ijsbergsla over. Snijd de avocado in dunne plakjes. Leg de kipschnitzel op de ijsbergsla en leg hierop de plakjes avocado. Verdeel de gekarameliseerde ui over de burgers en maak af met de bovenkant.

Ander nieuws!

Binnenkort lanceert Maza een nieuwe smaak; Hoemoes Rode Biet Mierikswortel. Een mooie aanvulling op het huidige assortiment en zal naar alle waarschijnlijkheid de Hoemoes Rode Biet gaan vervangen. Zij merkten dat deze smaak na zoveel jaar toe was aan vernieuwing en net een wat scherper tintje nodig had. En is net als de andere smaken van Maza; heerlijk op een broodje, om te dippen met rauwkost of om mee te koken!

Geen nieuwe smaak, wel een naamsverandering! Hoemoes chipotle heet vanaf nu Hoemoes spicy chipotle.

Bekijk hier gratis het receptenboekje van Maza in samenwerking met Nina en Lise van Chickslovefood.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maza.

Delen