Wonen & Leven

5 x Mayonaise net even anders!

Mayonaise… Wie is er niet groot geworden! Veel mensen hebben het goedje in hun koelkast liggen om sandwiches net wat lekkerder te maken of voor een genietmomentje met een lekker frietje. Toch kun je mayonaise op nog vele andere manier gebruiken!

 

Conditioner

Droog haar, maar geen haarmasker bij de hand? Gebruik dan een beetje mayonaise om je haar weer te laten stralen! Masseer de mayonaise in op handdoekdroog haar, laat het een kwartiertje intrekken en spoel het daarna uit met warm water. Let op: wanneer je een vettere hoofdhuid hebt, is het beter om je hoofdhuid over te slaan en wat dichter bij je haarpunten te beginnen.

Verf verwijderen

Je denkt even snel een muurtje te schilderen. De stopcontacten afplakken hoeft echt niet, want je werkt vast wel netjes genoeg. Eindresultaat: een prachtig geschilderde muur + verfspetters op het stopcontact (en met een beetje pech ook op de vloer). Wanneer je snel werkt en de verfspetters nog niet zijn uitgehard, kun je op de spetters mayonaise smeren. De olie trekt de verf dan aan, waardoor het makkelijker is om de verfvlekken weg te vegen.

Planten verzorgen

Professionele bloemisten zweren bij mayonaise! En niet alleen omdat ze het lekker vinden om te eten. Nee zij verzorgen hun planten er namelijk mee! Wanneer je een plant schoon hebt gemaakt met wat milde zeep en water, gebruik je vervolgens een velletje keukenpapier met wat mayonaise om de toppen van de bladeren in te masseren. Planten zullen er hierdoor wekenlang gezond en glanzend uitzien!

Scharnieren insmeren

Piepende deuren… een van de vervelendste geluidjes die je je kunt bedenken. Maar met een beetje mayonaise is dat irritante geluid binnen de kortste keren verholpen. Maak de scharnieren schoon van stof en vuil, wrijf er vervolgens wat mayonaise overheen, ruim de restjes op en geniet van een geruisloze deur!

Gezichtsmasker

Voor een goed gezichtsmasker hoef je volgende keer alleen maar even in de koelkast te kijken. Ligt er mayonaise in? Dan kun jij even heerlijk jouw rustmomentje pakken met een gezichtsmasker. Smeer de mayonaise op je gezicht en laat het ongeveer 20 minuten zitten. Veeg de mayonaise vervolgens met een zachte (hand)doek weg en spoel je gezicht na met wat lauw water. Eindresultaat: een babyzacht huidje!

Eet jij je mayonaise toch liever gewoon op?

Dan hebben we ook nog een leuke tip voor je. Namelijk het Mayonaise boek van Jean Bâton! Want als mayo-liefhebber wist je natuurlijk wel dat het lekker is op een broodje of patatje, maar wist jij ook al dat je er zoveel meer smakelijke kanten mee op kunt? Of hoe je mayonaise zelf maakt? Het Mayonaise Boek geeft je hier en (en op veel meer leuke vragen) antwoord op! Zo komen de geschiedenis, de ingrediënten, de bereidingswijze en de techniek allemaal voorbij. Net als overheerlijke recepten van allerlei soorten mayonaise én recepten voor lekkere gerechten met mayonaise. 

Hmm… wij krijgen al trek! Het boek is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor € 14,95

 


Gewoon het leukste blad van Nederland