Wonen & Leven

Column - 10 jaar Nick&Simon

''Deze maand exact tien jaar geleden kwam ons eerste album uit. Dat was een enorm spannende, maar ook onzekere periode. Zou de plaat aanslaan? Zouden we beklijven in de o zo harde showbizz? Jan Smit had ons natuurlijk mooi op weg geholpen, door ons een plaats in zijn reallifesoap en voorprogramma te bieden, maar vanaf nu moesten we het zelf doen.

En als dit album niet in de smaak zou vallen, zouden we binnen de kortste keren weer in de vergetelheid geraken. Gelukkig bood die eerste plaat ons een vliegende start. Steeds Weer en De Soldaat zijn nummers waar we tot op de dag van vandaag een beroep op kunnen doen tijdens elk optreden. Het tweede album Vandaag zorgde voor een mooie voortzetting, met nummers als Kijk Omhoog, Pak Maar M’n Hand en Rosanne. En langzaam maar zeker begonnen we er steeds meer in te geloven dat we geen eendagsvliegen waren, dat ons een langer leven in de muziekwereld beschoren was. 

Een tienjarig jubileum is een mooi moment om de balans op te maken, om herinneringen op te halen. De eerste keer Ahoy bijvoorbeeld in 2009...''

Benieuwd naar de rest? Je leest het in de mei/juni editie van 100%NL Magazine!

Foto: Avrotros


Gewoon het leukste blad van Nederland