Wonen & Leven

Deze sport kan je nu ook onderwater uitvoeren!

 

Ben jij toe aan een nieuwe sport en houd je van zwemmen en/of paaldansen? Dan is deze nieuwe sporttrend echt iets voor jou! Deze twee sporten zijn gecombineerd en omgetoverd tot een hele nieuwe sport namelijk: onderwater paaldansen! Naast dat het een geweldige krachttraining is, krijg je er ook een beter uithoudingsvermogen van. Voordat je een volledige demonstratie onderwater kan geven aan de paal is een minuut je adem inhouden wel een vereiste.   

 

Paaldansen wordt vaak geassocieerd met strippers, maar dit is eerder een stereotypering dan een feit. Paaldansen is namelijk een serieuze sport die al eeuwenlang wordt beoefend. In het oude China werden al gymnastische bewegingen gemaakt op en rondom een paal. Heel veel verschillende spiergroepen worden er gebruikt bij het beoefenen van deze sport. Paaldansen is dus gewoon een topsport!

Lessen voor het onderwater paaldansen worden helaas nog niet gegeven in Nederland. Maar in verschillende Europese steden kan je de lessen al volgen. De Belgen zijn ons al op voor en in Brussel en Antwerpen worden de lessen al gegeven. Naast dat het heel komisch is om de sport te bekijken, is het natuurlijk ook geweldig om het zelf een keer te proberen. Laten we daarom hopen dat deze sport snel naar Nederland komt….


Gewoon het leukste blad van Nederland