Uitjes & Reizen

Op vakantie à la 2017

Wij Nederlanders gaan veel op vakantie, dat staat vast. Of het nu in het buitenland of in eigen land is, we gaan er graag een paar daagjes tussenuit. De populairste bestemmingen zijn nog altijd Frankrijk, Duitsland en Spanje, maar toch zijn er veel dingen aan het veranderen in ons vakantiegedrag. Aan de hand van een enquête van Voordeeluitjes.nl hebben wij de meest opvallende vakantietrends van 2017 bij elkaar gezocht.

 

Last minute wordt de standaard

Ver van tevoren de vakantie inplannen is lang niet meer zo normaal als vroeger! Het wordt in ons land steeds gebruikelijker om niet lang na je boeking al te vertrekken. Meer dan 63 procent van ons vertrekt binnen een maand na het boeken en ongeveer 40 procent al binnen twee weken. Dan heb je nog de echte impulsieve 24 procent van de vakantiegangers, die pas een week van tevoren hun reis regelt. We nemen voor de vakantie dus steeds vaker last-minute-beslissingen. Voordeeluitjes.nl speelt in op de Last Minutes door continu beschikbaarheid te updaten en heeft hiervoor ook een aparte tab op haar website actief gemaakt.

 

Eigen land is weer helemaal hot! 

We hebben dit jaar verassend goed weer gehad in juni en juli, waardoor veel van ons nu besluiten een korte vakantie in eigen land te regelen, en dan juist op de dagen waarop de weersvoorspelling goed is. Drie bestemmingen die het dit jaar goed doen zijn Drenthe, Noord-Holland en Zuid-Holland, maar ook de Nederlandse kust is steeds populairder aan het worden. Aangezien de populaire kustplaatsen vaak vol zijn, wordt vaak uitgeweken naar andere stranden. Als we in eigen land op vakantie gaan, is de gemiddelde vakantieduur drie dagen, met maandag, vrijdag en zondag als populairste incheckdagen. Volgens de statistieken van dit jaar is het in Nederland duidelijk zo slecht nog niet!

 

We zijn nóg meer op zoek naar ontspanning

Het hele jaar door wordt er veel van ons gevraagd op het werk en op school. Daarom zijn we in de vakantie echt aan ontspanning toe. Dat zien we dit jaar sterk terug in de cijfers. De boekingen voor All-Inclusive hotels en resorts zijn met maarliefst 22 procent toegenomen en voor halfpension zelfs met 50 procent! Dit komt vooral doordat mensen graag willen dat alle maaltijden inbegrepen zijn bij de boeking en ze zich daar zelf geen zorgen over hoeven te maken. Even helemaal niets aan je hoofd, dus.

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland