Wonen & Leven

Geen lange coupe? Dit is waarom je haar maar niet wil groeien!

Ben jij al jaren aan het sparen voor lange lokken, maar komt je haar maar niet verder dan je schouders? Dan ligt dit waarschijnlijk niet aan jou! Ook heeft het niet te maken met je voeding of je haarproducten. Waar ligt het dan wel aan?

Hoe kan het toch dat sommige mensen zulk lang haar hebben en jij niet! Veel dames vragen zich dit dagelijks af. Hoewel je een gezond eetpatroon erop nahoudt en heel veel water drinkt, blijft je haar ongeveer dezelfde lengte. Wij hebben het antwoord op je brandende vraag: het blijkt dat je haarlengte genetisch is bepaald.

Volgens de wetenschap staat je haarlengte dus al vast bij je geboorte. Bij sommige mensen blijven haren jarenlang doorgroeien en bij anderen wordt het groeiproces al na 4 jaar beƫindigd en valt je haar uit. Ook groeit het haar bij de ene persoon veel sneller dan bij de andere persoon, waardoor het haar automatisch langer is na een bepaalde tijd.

Laat alle haargroeimiddeltjes dus achterwege! Je kunt beter accepteren dat je haar nooit tot je billen rijkt. Maar dat betekent niet dat je haar minder mooi is! Een prachtige halflange coupe staat jou waarschijnlijk veel beter dan dat lange haar.


Gewoon het leukste blad van Nederland