Wonen & Leven

Goed nieuws: Facebookers leven langer!

Bezit jij ook over een gigantische vriendenkring op Facebook en post jij ook regelmatige leuke foto’s en berichten? Dan leef jij waarschijnlijk langer dan je vrienden zonder Facebook! Volgens onderzoekers van de universiteiten van Californië, Harvard en Yale blijkt dat een actief sociaal leven op Facebook ervoor zorgt dat je een betere gezondheid eraan overhoudt.

Zo blijkt het dat mensen die meer vriendschapsverzoeken krijgen over het algemeen gelukkig waren dan mensen die vooral vriendschapsverzoeken sturen naar mensen. Een sociaal leven buiten Facebook moet natuurlijk ook veelzijdig worden geplaatst op het sociale medium. Mensen die over een rijk sociaal leven bezitten en regelmatig foto’s en berichten plaatsen over dit leven, verkeren in een betere gezondheid en hebben een langere levensduur dan mensen die dit in mindere mate doen.

Facebookers die geen foto’s plaatsen maar alleen geschreven statusupdates, behoorden tot de gebruikers van social media met de meeste gezondheidsproblemen. De reden voor de link tussen Facebookgebruik en gezondheid heeft te maken met het geluksgevoel van mensen. Doordat mensen via Facebook sociale contacten onderhouden, voelen ze zich minder eenzaam en daardoor gelukkiger. Post dus gerust nog een paar leuke foto’s van je vrienden of familie op Facebook!


Gewoon het leukste blad van Nederland