Wonen & Leven

Goed nieuws kattenliefhebbers: jullie zijn slimmer dan hondenliefhebbers!

Ben je meer een honden- of een kattenmens? Welk huisdier ook je favoriet is, beide dieren geven je een hoop liefde en gezelligheid. Hoewel de discussie over welk dier er nou eigenlijk het ‘liefst’ is eindeloos door kan gaan, is er goed nieuws voor mensen die liever een kat dan een hond als huisdier hebben. Volgens onderzoek zijn kattenliefhebbers namelijk slimmer dan hondenliefhebbers!

Er deden 600 studenten van een Universiteit uit Wisconsin mee aan het onderzoek. Hiervoor moesten de studenten aangeven of ze meer een katten of een hondenmens waren. De meerderheid van de studenten (60%) was toch echt een hondenmens. Meer mensen houden dus van honden! Toch werd ook duidelijk uit het onderzoek dat kattenbaasjes over het algemeen slimmer zijn dan hondenbaasjes.

Het blijkt dat kattenliefhebbers beter omgaan met stressvolle situaties en meer open staan voor nieuwe ideeën. Maar niet getreurd Hondenliefhebbers! Jullie zijn daarentegen vaak veel socialer dan kattenliefhebbers en bovendien veel enthousiaster.


Gewoon het leukste blad van Nederland