Wonen & Leven

Goedkope tips voor het herinrichten van je huis!

Wil jij je huis in een nieuw jasje steken, maar vind je het veel te duur om nieuwe meubels aan te schaffen? Dan kan je met deze tips goedkoop je huis herinrichten zonder een bezoekje aan de plaatselijke woonwinkel.   

 

Handwerk
Een nieuwe poef is vaak heel duur als je deze nieuw aanschaft. Ken jij of ben jij iemand die goed kan breien of haken? Dan kan je de oude versleten poef opnieuw bekleden met een mooi brei- of haakkunstwerk. Je kan één kleur wol gebruiken maar meerdere kleuren wol is natuurlijk ook heel tof.

Koopjesjager
In plaats van een hele nieuwe lamp te kopen, kan je als echte koopjesjager ook een goedkope lampenkap op de kop te tikken. In kringloopwinkels of op vrijmarkten zijn vaak een heleboel lampenkappen te koop. Óf, als je heel creatief bent, kan je de lampenkap versieren met bijvoorbeeld nepbloemen of een spuitbus. 

Natuur is je beste vriend
Een mooie bos bloemen bij de lokale bloemist is natuurlijk prachtig, maar vaak heel duur. De natuur biedt ook heel veel perspectief. Vooral in de lente kan je de mooiste bloemen plukken en deze in een vaas zetten. Of schilder in de herfst een paar dennenappels en/of kastanjes in een leuk kleurtje als decoratie.

Van ruilen komt geen huilen
Heb je familieleden of vrienden die het huis ook willen herinrichten? Dan kan je er ook voor kiezen om onderling spullen te ruilen waar je van af wilt. Misschien heeft je vriendin nog hele leuke fotolijstjes waar ze niks meer mee doet. Op deze manier hoef je niet eens naar de winkel voor nieuwe spullen.

Pallets? Hé!
Ben je de oude salontafel zat? Twee oude pallets kan je zo omtoveren tot een nieuwe salontafel. De prijs van een pallet ligt ongeveer tussen de 2 en 10 euro. Schuur de twee pallets eerst heel zorgvuldig, zodat er geen splintergevaar meer is. Vervolgens kan je de twee pallets op elkaar bevestigen en ze een leuk kleurtje geven met verf. Leg er nog een mooie glasplaat op en je hebt een nieuwe salontafel!

Accessorize!
Een paar gekleurde kussentjes en kaarsen geven al snel een gezellige sfeer in je huis. Kussens en kaarsen kan je natuurlijk weer kopen bij de kringloopwinkel of op de vrijmarkt.

Geen koude voetjes
Een mooi kleed op de vloer of een groot plaid op de bank zorgt al voor heel veel verandering in je huis. Naast dat het heel gezellig eruit ziet, is een plaid ook nog lekker warm tijdens de koude dagen.

 

 


Gewoon het leukste blad van Nederland