Algemeen

Hamam je badkamer!

Lekker volgens rituelen uit de Arabische wereld genieten van je badkamer? Maar dan wel in de vertrouwdheid van je eigen badkamer én zonder die hardhandige masseur! Zo pak je het aan.

Uit de voegen

De basis van een hamam badkamer is het typische stucwerk pandomo of tadelakt op de wanden, waarmee  je de doucheruimte een mediterrane uitstraling geeft. Dat kun je alle kleuren geven die je wilt, maar de voorkeur gaat uit naar ingetogen en natuurlijk. Groot voordeel van stuc: nooit meer vuil in de voegen!

Geniet met mat

Met grote matte tegels in natuurlijke kleuren en minimale voeg, krijg je min of meer hetzelfde basis effect. De afronding zit hoe dan ook in de oosterse accessoires.

Tegelwijsheid

Voor de afwisseling kun je Arabische mozaïek tegeltjes gebruiken. Maar wel subtiel, bijvoorbeeld alleen boven de wastafel, als omlijsting voor een spiegel of in de nisjes van de muren.

Houd van hout

Houten accessoires als een bankje, houten schalen voor de olijfoliezeepjes en natuurlijke sponzen, geven de ruimte warmte. Zorg dat je zoveel mogelijk lelijke plastic verpakkingen – die je wel nodig hebt in de badkamer – wegbergt.

Kleur bekennen

Natuurtinten gecombineerd met blauw creëren een oase van rust! Natuurlijke materialen, zoals sisal en rotan, geven een zachte uitstraling. De blauwe tinten zorgen voor wat contrast. Je kunt blauw terug laten komen in textiel, maar ook in vazen en potten.

Lekker droog

Hamamdoeken staan prachtig  en zijn ook nog eens super praktisch, omdat ze jou goed afdrogen en vervolgens zelf ook lekker snel droog zijn. Er zijn ook zachtere, badstoffen hamam handdoeken voor gevoeliger types. En koop er om het af te maken, gelijk een hamam badjas bij!

Trappetje

Een houten of bamboe trap die je tegen de muur zet, staat niet alleen heel leuk. Het is ook een handige plek om je mooiste hamam doeken op te hangen en bijvoorbeeld de kleding die je na het douchen aan doet.

Sfeerverlichting

Die typische oosterse lampen, sierlijk van vorm en met uitgestanst zilver dat een sterrenhemel van lichtspikkels door je badkamer verspreidt, maken de sfeer gelijk helemaal zen! Natuurlijk heb je ook ergens een lampje nodig om jezelf goed te kunnen zien. Maar kies voor het algemene licht voor iets vriendelijkers.

Spiegeltje, spiegeltje

Een heleboel kleintjes in verschillende vormen of één grote met een sierlijk bewerkte rand, allemaal zilverkleurig en helemaal in die duizend en één nacht sfeer.


Gewoon het leukste blad van Nederland