Wonen & Leven

Help Dokters van de Wereld en red een leven!

Kinderen zijn de eerste slachtoffers van armoede, geweld of ziekte. In veel landen die tot de allerarmste ter wereld behoren, sterven kinderen bij de geboorte aan ziektes als mazelen, polio, difterie, tetanus, kinkhoest of longontsteking. Sterker nog: elke 7 seconden sterft er een kind door gebrek aan zorg.

Maar met een eenvoudige behandeling, goede hygiëne, betere voeding en gezondheidszorg van hoge kwaliteit kunnen we hun leven redden. Dokters van de Wereld is actief in meer dan 80 landen en komt wereldwijd op voor de toegang tot zorg voor de meest kwetsbare mensen.

Zoals voor kinderen als Michaela. Zij is geboren in Grand’Anse, een van de armste departementen van Haïti. Ze is een van de slachtoffers van de cholera-epidemie die sinds de aardbeving in 2010 in het land woedt. Michaela heeft last van ernstige uitdroging en valt regelmatig flauw. In de kliniek van Dokters van de Wereld kan zij eindelijk de medische zorg krijgen die ze nodig heeft om te overleven.

Al 35 jaar zet Dokters van de Wereld zich in om de meest kwetsbare mensen te beschermen en zorg te bieden. Het is onze prioriteit om ons te ontfermen over kinderen. De meeste kinderen huilen als ze naar de dokter gaan. Maar met hun injecties, hun naalden, hun uitrusting en hun medicijnen helpen Dokters van de Wereld ieder kind in nood. Zonder onderscheid.

Geef nu en red het leven van een kind. Een eenvoudige ingreep kan hun leven redden. Wij hebben uw steun hard nodig in onze strijd voor de gezondheid van kinderen.


Gewoon het leukste blad van Nederland