Wonen & Leven

Hoe overleef ik de kerst?

Kerst is natuurlijk super gezellig, maar soms brengt het toch ook wat stress met zich mee. Jammer eigenlijk, want die extra vrije dagen zouden juist moeten zorgen voor een ontspannen tijd. Maar hoe krijg je dat dan voor elkaar? Zo dus!

 

1. Je krijgt het niet cadeau

Geen cadeaus is voor bijna iedereen een feestje... Bespreek het en bespaar jezelf en de anderen een hele hoop gedoe (en geld). Wil je het voor je gezin wel doen, pak dan op kerstavond letterlijk al uit.

2. Hand op de knip

December is de maand dat het qua financiën heerlijk uit de klauwen kan lopen. Stel daarom vooraf een budget op, ter voorkoming dat er aan het eind van je salaris een stukje maand overblijft.

3. Niet helemaal 100%

Het hoeft niet perfect te zijn. Het gaat om het samenzijn. Ook voor je gasten is het fijn om te zien als iets niet helemaal volgens plan verloopt. Maakt voor hen de drempel om het volgend jaar te regelen ook lager.

 

 

4. Bereid je voor

Als je kookt maak dan zo veel mogelijk dingen die je van tevoren kunt bereiden. Vraag je partner te helpen met uitserveren. Hou je zelf ook tijd over om een praatje met de gasten te maken.

5. Nu even niet

Plan niet kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag vol met bezoek aan familie en vrienden, maar hou ook een dag vrij voor jezelf en je eigen gezin.

6. Ik moet helemaal niks!

Als je denkt dat je Kerst op een bepaalde manier moet vieren, dan levert dat stress op. Waarom ineens een kalkoen vullen als je een biefstukje veel lekkerder en makkelijker vindt? Dat vinden de anderen stiekem ook!

7. Bestel maar, bestel maar…

Complete recepten, inclusief wijnen. Er zijn verschillende supermarkten en speciaalzaken die alles op maat aan je deur afleveren, waardoor je de lange rijen en hectiek in de winkels compleet kunt overslaan.


Gewoon het leukste blad van Nederland