Wonen & Leven

Heb jij een hond als huisdier? Dan hebben wij goed nieuws!

Ben jij de trotse eigenaar van een hond? Dan hebben wij goed nieuws, want uit onderzoek blijkt namelijk dat hondeigenaren grotere kans hebben op een langer leven! Dat is nog eens leuk nieuws, niet?!

Het geweldige resultaat blijkt uit een Zweeds onderzoek, die wilden onderzoeken of er een verband is tussen hartgezondheid en het hebben van een hond als huisdier. De onderzoekers hebben meer dan 3,4 miljoen mensen tussen de 40 en 80 jaar oud onderzocht, die niet bekend waren met hart en vaatproblemen.

Kleiner risico

Het bleek dus dat mensen mét een hond een kleiner risico hebben op hart- en vaatziekten. Vooral bij alleenwonenden, waarbij een hoger risico is op dit soort klachten, blijkt de viervoeter een beschermende factor te zijn. Bij alleenstaanden mét een hond was er 33% minder kans op overlijden en 11% minder kans op hart- en vaatziekten, vergeleken met alleenstaanden zonder hond. 

Verklaring

De onderzoeker zegt dat een hond in een eenpersoonshuishouden kan worden gezien als vervanging voor een belangrijk familielid. Daarnaast zijn hondenbaasjes over het algemeen fitter en kunnen honden zorgen voor meer sociale contacten en een beter welzijn. 

Bron: NU.nl 


Gewoon het leukste blad van Nederland