Wonen & Leven

Je hebt meer in je dan je denkt!

Jezelf uit de naad werken voor jezelf of een baas heeft alleen zin als het vanuit je eigen hart en gevoel naar boven borrelt. Uren vliegen voorbij, je hebt lol in wat je doet. Als je ’s avonds uit je werk komt voel je je voldaan en opgeladen, in plaats van moe en lusteloos. Klinkt heerlijk. Maar waar ligt jouw passie? Haal het maximale uit jezelf met deze aandachtspunten.

Vergeet de zelfkritiek
We hebben allemaal karaktertrekjes die we als vervelend ervaren en waarvoor we ons schamen. En vaak zijn we ook onze eigen ergste criticus. Nu kan een vleugje zelfevaluatie zeker geen kwaad, maar een te grote focus op wat verkeerd gaat in je leven is destructief. Want waar je aandacht aan schenkt, dat groeit. Wil je de beste versie van jezelf worden, dan richt je je juist op wat je er allemaal goed gaat.

Zoek een goede ‘coach’
Topatleten weten het allang: het is belangrijk om tenminste één persoon te hebben die je respecteert en bij wie je terecht kunt voor eerlijke en constructieve feedback. Vergeet mensen die je tegenhouden met kritiek en nare, jaloerse opmerkingen. Omarm mensen die je zonder bijbedoelingen het beste wensen.

Ontdek en ontwikkel je gaven
Iedereen heeft unieke kwaliteiten waarmee we situaties kunnen verbeteren en anderen kunnen helpen. Vergelijk jezelf dus niet met anderen, maar reflecteer regelmatig op wat jouw specifieke kwaliteiten zijn waarmee je een bedrijf, en anderen, kunt helpen groeien. Richt je daarbij op wat je van nature goed kunt. Geef anderen ook het vertrouwen dat zij doen wat zij goed kunnen. Vaak zie je andermans sterke punten helderder dan zijzelf, dus vertel het ze ook. Op die manier stimuleer je elkaar.

Wees succesvol met jouw talent
Wil jij een succesvoller mens worden? Ontdek waar jouw passie ligt. Wat maakt jou enthousiast en gelukkig? Met het doe-boek ‘Succesvol met jouw talenten’ van Smipe zet je de eerste stap om helemaal jezelf te worden en daar naar te leven en te werken.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van Smipe


Gewoon het leukste blad van Nederland