Eten & Drinken

5 x deze dingen kun je beter niet op een lege maag eten of drinken

Sommige etens- en drinkwaren kun je beter niet nemen op een nuchtere maag, omdat het niet goed is voor je lichaam en gezondheid. Wist jij dit van onderstaande producten?

Koffie 

Hier schrokken wij ook een beetje van, maar je kunt koffie beter niet drinken op een lege maag. Het kan namelijk zorgen voor maagzuur en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

Medicatie 

Er zijn veel medicijnen die je beter niet kunt nemen op een lege maag, bijvoorbeeld paracetamol en ibuprofen. Je zou hier maagproblemen van kunnen krijgen. Daarnaast blijkt ook dat de werking van deze medicijnen afneemt als je het op een lege maag neemt. 

Jus d'orange 

Deze past ook in het ochtendritueel van velen, maar ook sinaasappelsap kun je beter niet nemen op een lege maag. Het drankje is namelijk heel erg zuur en je maag kan dat niet goed hebben als deze leeg is. 

Alcohol

Voor de meesten klinkt deze nogal vanzelfsprekend (gelukkig), maar alcohol kun je beter ook niet op een lege maag drinken. Je lichaam zal de alcohol namelijk veel sneller opnemen en het afbraakproces in je lever wordt vertraagd. Niet goed voor je en het betekent ook: een ergere kater. 

Kauwgom

Doe jij wel eens snel een kauwgompje in je mond wanneer je op je nuchtere maag de deur uit rent? Niet meer doen! Dit blijkt namelijk niet zo goed te zijn voor je spijsvertering. 


Gewoon het leukste blad van Nederland