Wonen & Leven

Praten tegen je huisdier raar? Nee juist gezond!

Overlaad jij je huisdier ook altijd met lieve woordjes en heb je soms echt diepgaande gesprekken met hond, kat, vogel of zelfs je cavia? Veel mensen beschouwen een huisdier als hun beste vriend. Dat daar de nodige liefkozende woorden aan te pas komen vinden ze dan ook meer dan normaal. Nu blijkt dat deze gesprekken met je huisdier niet alleen leuk zijn maar ook heel gezond!

Er zitten zelfs veel voordelen aan het feit dat jij je huisdier beschouwt als beste vriend. Mensen die een huisdier hebben gaan veel minder vaak naar de huisarts dan mensen die geen huisdier hebben. Het dagelijks praatje met je huisdier zorgt er namelijk voor dat je minder stress hebt en minder angstig bent. Mensen voelen zich namelijk minder vaak alleen met een huisdier om zich heen.

Ook blijkt dat mensen met een huisdier veel gelukkiger zijn! Door je huisdier vaak te knuffelen word je veel relaxter en gelukkiger. Een huisdier zal een van jouw knuffels ook niet snel afwijzen, want veel huisdieren vinden het fijn als je ze liefhebt. Er zijn duidelijk genoeg redenen om vandaag nog een huisdier in huis te nemen!

 


Gewoon het leukste blad van Nederland