Wonen & Leven

Wat is slimmer: sparen of beleggen?

Als vader of moeder fantaseer je vast weleens over later. Hoe zou je kleintje over 10 jaar zijn? En waar droomt hij of zij dan van? En, een cliché, maar waar: de tijd vliegt. Voor je het weet kondigt je ineens-niet-zo-kleine-meid aan dat ze later dokter wil worden of droomt zij van een road trip door de Verenigde Staten. En trouwens, dromen jullie daar zelf ook niet van? 

Misschien heb je al wel eens gedacht aan beleggen. Geen gek idee, zeker gezien de historisch lage spaarrente. We begrijpen dat sommigen dat best wel een beetje eng vinden, want aan beleggen hangt nu eenmaal een risico. Bij Semmie proberen zij dat risico zij klein mogelijk te houden. Met hun manier van beleggen ben je niet plotsklaps miljonair, maar zij proberen wel ieder jaar een steady rendement te behalen, zodat jouw vermogen groeit. 

Semmie heeft sinds 2014 een nettorendement van ruim 4,5% per jaar gemaakt in de portefeuilles met een gemiddeld risico. Bij Semmie open je al een belegginsrekening vanaf € 50. Verder belegt Semmie alleen in bedrijven met een duurzame agenda. 

Wat kan beleggen je opleveren?

Stel je stort 18 jaar lang € 50 per maand. Met een spaarrente van 0,15% levert dit een bedrag op van afgerond € 11.000. Ga je beleggen en maak je gemiddeld een jaarlijks rendement van 4,5%, dan levert dit ongeveer € 17.500 op. Maar liefst € 6.500 meer dan op je spaarrekening. Benieuwd naar wat het jou oplevert? Bereken het dan eens zelf op de website van Semmie. Wanneer je een rekening opent via de speciale actiepagina www.semmie.nl/transavia krijg je de eerste 3 maanden gratis beleggen cadeau. 

Deze berekening is gebaseerd op behaalde resultaten uit het verleden. Er zijn geen garanties dat dit resultaat ook in de toekomst wordt behaald. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Semmie.nl.


Gewoon het leukste blad van Nederland