Wonen & Leven

Tips om 's ochtends goed wakker te worden zonder koffie!

Heb jij ’s ochtends ook altijd moeite om wakker te worden? En heb je ook minstens 3 koppen koffie nodig om te kunnen functioneren? Hoewel cafeïne een goede manier is om wakker te worden, zijn er ook andere manieren om de dag fris en fruitig door te komen. Deze tips zullen je helpen bij een goed begin van de dag.

1.Wakker worden door zonlicht
Als je wakker wordt door zonlicht in plaats van die super felle spotjes boven je hoofd, word je veel blijer wakker. Zon maakt namelijk het gelukshormoon endorfine aan waardoor je ochtendhumeur meteen verleden tijd is.

2.Beweging
Bewegen is een goede manier om wakker te worden. Laat bijvoorbeeld je hond uit of ga een stukje lopen in de buitenlucht. Je zult zien dat je hiervan opknapt

3.Drink water!
Jezelf goed hydrateren ’s ochtends zorgt ervoor dat je hersenen veel zuurstof binnen krijgen. Je hersenen zullen veel actiever zijn dan normaal na een groot glas water.

4.Koud douchen
Wanneer je ’s ochtends een koude douche neemt ben je echt gelijk wakker! Je hoeft natuurlijk niet een kwartier koud te douchen, maar tien seconden onder een koude straal doet echt wonderen.

5.Kauwgum
Je zal het niet geloven maar kauwgum zorgt ervoor dat er meer bloed naar je hersenen wordt gepompt door de kauwbeweging. Hier word je vervolgens weer wakker van.

6.Neem een appel!
Van een appel word je weliswaar niet net zo opgewekt als van een kop koffie, maar door een appel te eten gaat je bloedsuikerspiegel langzaam omhoog waardoor je dus een stabieler energielevel hebt gedurende de dag!


Gewoon het leukste blad van Nederland