Algemeen

Weet wie je date!

Wat doe jij het liefst met je date? Samen picknicken of ga je toch liever iets actiefs doen? Wat jullie ook gaan doen, je wilt ook graag weten of je date bij je past. Zit er achter dat knappe koppie ook een fijn karakter? Hoe kom je er achter of je date dezelfde wensen als jou heeft?

Wat je eigenlijk wilt weten zijn niet de algemene zaken als waar hij vandaan komt of hoe groot iemands familie is. Waarom zijn dat dan toch de eerste vragen die we stellen? Het is veel interessanter om te weten hoe ze haar ochtend het liefst doorbrengt en wat voor fruit ze in haar muesli eet. Hoe ontdek je zijn kwetsbaarheden en zijn lievelings-shampoo? Met de juiste vragen en een tikkeltje houding. Wij geven je 3 tips!

  1. Doe een alledaagse activiteit waarbij je goed kunt praten. Ga dus geen film kijken maar stap op een fiets, organiseer een picknick of nog beter: doe iets waarvoor je moet samenwerken. Kook samen een maaltijd of maak een wandeling zonder de route vast te leggen. In een gewone setting stel je automatisch vragen die te maken hebben met alledaagse dingen. Dát is de gewone kant van je relatie, de kant die het op gaat als het klikt.
  2. Laat je hokjesgeesten thuis. Het is heel makkelijk om iemand onbedoeld in een hokje te stoppen. Want eenmaal iemand in een hokje te hebben geplaatst, gaan je hersenen op zoek naar informatie om dit te bevestigen. Dat is zonde, want je doet jezelf en de ander ermee tekort! Vul geen dingen in voor de ander maar stel je open op. Ieder mens heeft zijn eigen unieke verhaal, zorg dat je deelgenoot wordt van dit verhaal. Zonder te oordelen. Als je dit lukt, is de kans dat je iemand écht leert kennen aanzienlijk vergroot!
  3. Stel een vragenvuur voor. Om de beurt elkaar aparte vragen stellen. Voor elk uitgebreid antwoord mag je een aparte vraag terug stellen. Denk aan vragen als ‘Wiens dood zou jou het meest aangrijpen?’ of ‘Als je iets kon veranderen aan je opvoeding, wat zou het dan zijn?’ of ‘Als je morgen wakker kon worden met een bepaalde eigenschap of een talent, wat zou je dan kiezen?’. Overtref elkaar met jullie vragen en vooral met de antwoorden natuurlijk.

Meer tips?
Bovenstaande tips lichten een tipje van de sluier op van het online doe-boek ‘Ontdek of je date bij je past‘ van Smipe. Vol met tips, meer aparte vragen en interessante opdrachten om je date beter te leren kennen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op: www.smipe.nl/ontdek-date-past


Gewoon het leukste blad van Nederland