De leukste kerstcadeaus voor jouw pluis

De leukste kerstcadeaus voor jouw pluis

De dagen worden korter, de winter is in aantocht. Tijd om alvast op zoek te gaan naar de leukste kerstcadeautjes en kerstgerechten! Natuurlijk mag je trouwe viervoeter daarin niet ontbreken! Want jij wilt alleen het allerbeste voor je lieve pluis, toch?

Met deze (cadeau)tips bezorg jij jouw huisdier een échte christmas to remember!

Lekker knus

Wat is er nu heerlijker dan een dagje luieren in je favoriete kerstpyjama met een lekkere kop warme chocolademelk?

In deze prachtige stijlvolle mand kan jouw viervoeter zich lekker knus oprollen en lekker wegdromen van een merry christmas. Hij is verkrijgbaar in prachtige warme kleuren, die helemaal passen bij de stijl van dit moment! Of wat dacht je van deze super zachte comfi kattenmand? Hierin kan je kat helemaal wegkruipen. Verkrijgbaar in een prachtige sneeuwwitte kleur past deze mand helemaal bij dé kleur van deze winter: wit!

Tip: Schuif de mand lekker naast je op de bank: zo kunnen jullie beiden genieten van jouw favoriete kerstfilm!

Kerstdiner

Tijdens het kerstdiner wil je jouw geliefde viervoeter natuurlijk niet overslaan. En hoe verleidelijk die grote hondenogen ook altijd zijn: geef géén leftovers van je kerstdiner aan je huisdier. Deze gerechten bevatten vaak veel zout, vet en calorieën.

Geef liever een lekkere en bijzondere snack zoals de Edgar&Cooper Doggy Dental Aardbei&Munt en Antos Chicken D’Light Lollies. Of schenk eens een lekkere pawsecco of hondenbier voor je viervoeter in (alleen verkrijgbaar in de winkel). Wat een feest!

Wat mag je huisdier écht niet eten?

Al dat lekkers op tafel blijft je huisdier vaak niet onopgemerkt. Laat je schaaltje nootjes of chocolade daarom niet onbemand op tafel staan en hang geen chocolade in de kerstboom. Naast chocolade en nootjes zijn druiven en rozijnen ook zeer giftig voor je hond!

Hieronder een overzicht van de 7 meest voorkomende vergiftigingen:

Top 7 vergiftigingen

  • Paracetamol
  • Muizen- en rattengift
  • Slakkengif
  • Tandpasta
  • Giftig eten
  • Planten
  • Vlooienmiddelen

Heeft jouw huisdier toch iets gegeten wat giftig is?

Blijf dan rustig en onderneem direct actie. Bel de dierenarts, vertel het verhaal en volg het advies van de dierenarts op. De dierenarts zal gaan adviseren om te komen naar de praktijk en zal jouw dier verder gaan behandelen. Probeer een verpakking van het product mee te nemen, als dat lukt.

Laat je hond of kat NOOIT op eigen initiatief braken en gebruik ook zeker NOOIT keukenzout om je hond of kat te laten braken.

Meer weten? Lees het hele artikel op petsplace.nl.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pets Place.