100%NL Magazine Keurslager
Delen

Dit zijn de BBQ trends van 2019!

Wij hebben een aantal BBQ trends voor je op een rij gezet waarmee jij jezelf en/of je gasten kunt verrassen.

Groot vlees
Groot vlees op de bbq is al een tijdje hot onder liefhebbers. Grijp jij altijd naar de eenvoudige klassiekers en haal je eigenlijk altijd teveel (soorten) vlees in huis? Probeer dan eens één groot stuk vlees. Laat je over de hoeveelheid en bereiding adviseren bij de Keurslager en met een goede voorbereiding verloopt je bbq een stuk relaxter doordat je je maar met één stuk vlees bezig hoeft te houden. Met een lekkere salade en wat brood serveer je zeker een complete maaltijd.

Directe en indirect garen
Wat is direct en indirect garen nu precies en wanneer pas je wat toe? Met direct garen gril je het eten rechtstreeks boven de hittebron: de hete kolen. Direct garen doe je met kleine gerechten die een korte bereidingstijd nodig hebben.
Bij indirect garen (of low & slow cooking) wordt het gerecht tussen of naast de hittebron geplaatst. Dus niet er pal oven. Indirect garen gebeurt altijd met gesloten deksel en is perfect voor groot vlees.

Bijgerechten
Maak jij je ook schuldig aan het teveel eten van (stok)brood? Laat het brood eens achterwegen en serveer eens een frisse salade of maak heerlijke bijgerechten met groente voor op de barbecue. Zo zit je minder snel vol en het is ook nog een stuk gezonder.

Geef vlees extra smaak
Met een marinade of dry rub geef je het vlees de smaak die jij lekker vindt. Met een marinade geef je het vlees smaak in een mix van olie of water. Bij een dry rub komt er – de naam zegt het al- geen vocht aan te pas. Een kruidenmengsel dus waarmee je het vlees inwrijft. In een dry rub zit eigenlijk altijd suiker (karamelliseert en geeft en mooie korst) en zout (onttrekt vocht aan het vlees waardoor de kruiden oplossen). Heb je weinig tijd of fantasie? Koop dan bij de Keurslager een kant-en-klare marinade of rub die past bij het soort vlees of koop gemarineerd vlees.

De Keurslager heeft een aantal bbq recepten met groot vlees, marinades en bijgerechten voor je geselecteerd.

  1. Spareribs met koffie en amandel
  2. Gemarineerd buikspek met mangosalsa
  3. Côte de boeuf met couscous en citroenaioli
  4. Vier heerlijke bijgerechten voor op de BBQ!

 

Wil je de hele zomer genieten van het lekkerste bbq vlees en alle bovenstaande recepten uitproberen? Bij de Keurslager maak je nu kans op een zomer lang gratis bbq’en t.w.v. €450,-

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Keurslager

Delen